Våra varumärken

På denna sidan kan ni läsa mer information om våra produkter och dess bakgrund.  Alla våra produkter har några gemensamma nämnare: våra leverantörer är alla från Spanien och Portugal. Vi söker hela tiden efter kvalitetsprodukter med en historia, gärna också ekologiskt.

Monteturia Rosegones var där allt började. En liten mandelskorpa från Titaguas, bergen utanför Valencia. Ett familjebageri i tredje generationen.

Sen hittade vi denna producent  Alcanova som producerar 1753 OLIVAS i Jaén provinsen.  Det är nu femte generationen som producerar denna ljuvliga ekologiska picual extra jungfruolivolja och coupage.

Vår tredje leverantör som vi valde att samarbeta med är Plaza del Sol. Där specialiserar man, precis som vi, på de spanska smakerna och att föra dem utanför Spanien.
Mycket trevlig linje med konventionella produkter. Allt från fyllda oliver med serrano skinka eller chorizo till Traditionella chips med Brava sås och alioli. Här hittar ni även Turron.

Vi åkte till Malaga där vi hittade en plantering av ekologisk mango. Mannen som äger denna odling kallar sig själv en relativt ung mangoodlare, han har bara hållit på i 30 år.  För 10 år sedan köpte även hans son mark och har nu planterat 600 träd. De första 5 åren så klippte de av alla blommorna på träden för att de skulle kunna fokusera på att må bra och få starka rötter.
De producerar 10000 burkar om året.
Nu kan ni också hitta den nya varianten utan tillsatt socker i vår webshop.

Vidare till Madrid på matmässa och där fann vi Caballo de ORO, producent av pimentón de la Vera och dess broder El Galgo, ekologisk pimentón.
Hela processen av denna delikata röda och rökta paprikan som sedan mals till ett pulver med hjälp av stenar är beundransvärd.

På vår egen ekologiska mässa i Sverige hittade vi denna fantastiska produkt, VitaSnack, som vårt grannland Danmark hade upptäckt sen tidigare. VitaSnack är även den ekologisk, rawfood, glutenfri, 100 % ren frukt och inga tillsatser. Kan användas till mycket.
Det finns så mycket att säga om denna produkt men i grund och botten, Den Måste provsmakas!

AESA AESA

I landet av Don Quijote, Castilla La Mancha, hittar man detta kooperativ som 88 ekologiska odlare bestämde sig för att skapa.  Till skillnad från Jaén regionen så arbetar man mycket med många olika växter i det här området. När vi besökte en av odlingarna, som sträckte sig över 3 bergstoppar så har de 10000 träd därav 2000 är olivträd. De blandar väldigt mycket för att få de olika nyanserna och ta vara på alla delar av marken. De hade också 18 hästar och 8 får som gick och betade fritt i området. Fåren tog hand om trimningen av träden och hästarna vände jorden och gödslade :)