I landet av Don Quijote, Castilla La Mancha, hittar man detta kooperativ som 88 ekologiska odlare bestämde sig för att skapa.  Till skillnad från Jaén regionen så arbetar man mycket med många olika växter i det här området. När vi besökte en av odlingarna, som sträckte sig över 3 bergstoppar så har de 10000 träd därav 2000 är olivträd. De blandar väldigt mycket för att få de olika nyanserna och ta vara på alla delar av marken. De hade också 18 hästar och 8 får som gick och betade fritt i området. Fåren tog hand om trimningen av träden och hästarna vände jorden och gödslade :)

Detta ljuvliga kooperativ startades  för att säkerställa kvalité och nå ut med deras kvalitetsprodukt. Fabriken dit alla gårdsägare levererar oliverna ligger i Castilla La Mancha. När man står vid denna byggnad och tittar ut över vidderna så tillhör alla marker AESA ägarna. Här blandas olika sorters träd och djur om vartannat. Allt för att uppnå en så bra miljö som möjligt.
 

Vi erbjuder 4 olika typer av olivolja från AESA:
OLV – en ekologisk ”vardagsolja” med rund och len smak. (Top 10 i världen, biofach 2016)

 

O’oleum – en olja som pressas på den första skörden och på så sätt har en pepprig och krämig smak. En exklusivare olivolja.
.

Sabuco de Nantes 
Precis som våra andra extra virgin olivoljor från Aesa så håller även denna en hög kvalitet. Här har vi en olja som paketeras i större flaskor, 1,3 och 5 liter, i en enklare plastflaska och passar den som använder olivolja i sin dagliga matlagning och även storkök.
Alla 3 typerna framställs av Picual, Picudo, Cornicabra och Arbequina oliver i olika proportioner. Naturligtvis är de alla ekologiska extra jungfruolivoljor.

Almazara de Alcaraz- ny olja baserad på picual och arbequina oliver. Bästa spanska eko evoo Biofach2016