MonteTuria ligger i Titaguas,en liten by i bergen där mandelträden växer på sluttningarna utanför Valencia. Där driver herr och fru Ferrer detta familjeägda företag som vandrat genom generationer. I fabriken har man satsat på ergonomi och modernitet. Allt som gör det möjligt för oss i Norden att kunna ta del av dessa ljuvliga smaker.
 
Spanska Rosegones är det vi i Sverige oftast kallar mandelskorpor. Det finns många varianter i Spanien. Detta är på grund av att de flesta familjerna har recept som deras mor/farföräldrar har använt genom tiderna. I sin tur leder detta också till att det finns smakskillnader beroende på varifrån kakorna kommer geografiskt.
Våra underbara mandelskorpor är gjorde på spanska mandlar som är lite sprödare än de kaliforniska mandlarna som vi i Norden är vana att köpa. Receptet på våra Rosegones är ett familjerecept som blivit nedlämnat från generation till generation i MonteTuria familjen. Kakorna, även i Sverige kallat skorpor, bakas individuellt och packas i påsar om 250 g styck. Varje låda rymmer 12 påsar.
Rosegones är generellt bakade som en kaka.  Först skuren, sedan bakad, vilket leder till en lenare yta samt en sprödare kaka. Den går utmärkt att avnjuta direkt ur påsen eller tillsammans med en kopp kaffe eller som en kund en gång sa "de är underbara till ett glas rosé på en ljummen sommarkväll".
 
Art.nr. 3001 Rosegones Spanska mandelskorpor
 Ingredienser: vetemjöl, socker, mandel, ägg, solrosolja, maltextrakt sirap, bakpulver och E500ii E503i, salt, citron och mandel, och vanilj, 

Kan innehålla spår av mjölk, soja, lecitin, nötter och jordnötter
 

Monte Turia - Spanska mandelskorpor (250g)

Ord. pris:
35 kr
Pris:
35 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar:
0 kr (%)
Antal: