Vår olja

I generationer har vi valt familjen med högsta kvalitet Extra Virgin Olive Oil. År 2012 bestämde vi oss för att dela den här "kulinariska juvelen", och slutligen gjorde vi vår dröm i 2014 med Oleum Excelsus Family Selection. Detta är priset för årets arbete med ett noggrannt arbete i uppfattningen av projektet och om fem generationer olivträdstradition. Oleum Excelsus Selección Familiar var född med kallet för att erbjuda den mest utvalda marknaden känslorna av en hundraårig olivolja.
I varje flaska Oleum Excelsus finns en liten del av vår tradition, ett unikt och speciellt kulinariskt mästerverk, vårt mest värdefulla gott tillgängligt för dem som har en smak för utsökt och exklusivt. Vår maxim är att erbjuda, på en utvald marknad, känslor av en hundraårig olivolja bortskämd i fem generationer.
Från våra olivlundar har vi valt endast 1 240 hundraåriga olivträd för sin utmärkta kvalitet i produktionen av våra "La Orden" och "La Calzadilla" gårdar. I båda fastigheterna sammanfaller olivlundens ålder; Den breda plantramen, aldrig mindre än 12-12 meter, gör att den kan ta näringsämnen från jorden, ger den amplitud för att få solljus och ger bra ventilation och soleo inuti glaset.
Resultatet är Oleum Excelsus, en Extra Virgin av högsta kvalitet och unik i sin sort, där det finns en begränsad och numrerad årlig produktionsom aldrig överstiger 33 500 flaskor
På gommen är vittnet på dessa smaker av mitten av artonhundratalet bevarat av kunskapen hos vår familj, som har kunnat överföra denna dyrbara Extra Virgin från 1867 till idag.

La historia

Olivträdet och dess frukt, oljan, har ockuperat en viktig plats i de gamla civilisationerna och var alltid förflyttad till de högsta klasserna som en lyxartikel.
Från det romerska riket i Hispania, Bética, var den största provinsen som producerat olivolja i århundraden.  Produktionen var längs Guadalquivirfloden, precis som idag. Och från romarna kommer betydelsen av Oleum Excelsus, som de kallade "Sublime Oil".
Extra Virgin Olive Oil (AOVE) har kommit långt sedan romarna använde det som medicin, fram till våra dagar när prestigefyllda kockar använder den för att göra de mest raffinerade gourmeträtterna. Den finns närvarande i många vetenskapliga studier som beskriver deras egenskaper.

Vår tradition

I mars 1867 förvärvade vår farfarfarande 20 hektar mark i regionen "La Loma" för 13 000 reales. Detta var början på det som vi nu kallar Oleum Excelsus; för i denna jordrunda började han odla sina första olivträd och därmed hantverksutarbetandet av sin extra jungfruolja. Så började det på vår gård "La Calzadilla" och med sina första oljor.
Sedan dess har vår familj överfört kunskap i produktionen av Extra Virgin Olive Oil av högsta kvalitet från generation till generation. Denna passionerade känsla för vårt "flytande guld" är vår "ledmotiv" och erbjuder nu möjligheten att smaka på olivoljans känslor från hundraåriga olivträd som är bortskämda och överförda från föräldrar till barn.

Vår olivlund

Våra olivlundar sträcker sig över hela regionen "La Loma", på ett privilegierat läge. De är belägna i Alto Guadalquivir-området, i centrum av Jaén som en inter-fluvial platå, eftersom den avkallas av dalarna i två floder: Guadalimar i norr och Guadalquivir i söder. Dess medelhavsklimat kännetecknas av milda vintrar och långa, varma och torra somrar somger den sin karakteristiska bitterhet och krydda.
Vår olivlund består av autentiska olivträd av två och tre meter odlade på traditionellt sätt i en riktig ram, som samlar ihop "traditionens smak". Från dem har vi valt de olivträd som ger de bästa oliverna från våra "La Orden" och "La Calzadilla" gårdar. I båda fastigheterna sammanfaller olivlundens ålder; Den breda plantramen, aldrig mindre än 12-12 meter, gör att den kan ta näringsämnen från jorden, ger den amplitud för att få solljus och ger bra ventilation och soleo inuti ramen.
Vårt engagemang för högsta kvalitet innebär en begränsad produktion, som årligen väljer vi Extra Virgin som uppfyller de organoleptiska parametrar som godkänts av familjerådet och vars årliga produktionen aldrig överstiger 33.500 flaskor. I var och en av dem en anda av en familj tillägnad till utarbetandet av denna dyrbara Virgin Extra från 1867.  För 2018 producerade vi 17,000 flaskor