Vår verksamhet går tillbaka till 1965 i en liten by i Cehegín, Murcia (El Chaparral), började Alfonso Fernández Valera rosta mandlar i ugnen till folket, förpackade dem och distribuerade dem i alla butikerna i regionen.
 
Så småningom krävde deras kunder andra produkter, så Alfonso bestämde sig för att tillverka chips med fläsk  och därmed utöka sin marknad och bli känd i hela regionen Murcia för sina utmärkta chips.
 
På 80-talet, efter att produktionen ökat, beslutades att bygga nya anläggningar med modern teknik enligt tiden. Generationsskiftet ägde rum på 90-talet och förbättrade tidigare framgångar.
 
Under 2007 expanderade Patatas Fritas Rubio igen, den här gången med byggandet och öppningen av en ny fabrik i Bullas. De nya anläggningarna har gjort det möjligt för Patatas Rubio att öka produktionskapaciteten och utveckla nya produktlinjer.

Gourmetchipsen finns i nedan tre smaker; extra virgin olivolja med himalaya salt, svart tryffel samt röd kaviar.

PIJO serien är klassiska potatischips med en tvist. Vad tycks om citron med peppar, extra tunna, pimentón och kyckling samt svarta oliver?

Ännu mer tvist finns på Extraordinarias serien där man verkligen vill utmana smaklökarna. Än så länge så har dessa två anlänt i Sverige; hallon och svartpeppar samt grillad kyckling med citron, och ja, den smakar verkligen som grillad kyckling

"Våra potatis är extraordinära inuti och även utanför. Därför har vår design från Estudio Maba fått ett urval för den bästa Packaging-linjen i Anuaria Awards för Design Excellence . Vi satsar på kvalitet på alla sätt och den här utmärkelsen gör oss bekväma och uppmuntrar oss att fortsätta att fortsätta och satsa på Design. Så att din erfarenhet hos oss är fullständig, på alla sätt"

Från Rubio finns också extratjocka chips. Perfekt som tapas chips eller ett alternativ till t.ex. snittar om man vill undvika bröd.