Nu även utan tillsatt socker!!!
Över 95% ekologisk mango,
lite citronjuice och 0,06 % agar agar.

Vår underbara mangomarmelad Sabor a mango kommer från ett litet område utanför Malaga där det finns tre gårdar som odlar denna sort. Vår leverantör Juan Carlos äger en av dem och hans pappa en annan. De har 600 träd vardera. Dessa 1200 träd producerar i dagsläget tillräckligt med mango för att de skall kunna ta fram 10,000 burkar av denna utsökta marmelad med låg sockerhalt. Hela 86% mango i varje burk.  Av dessa 10,000 burkar får vi här uppe i Norden 500 stycken.

Passionen för naturen är hög. De första fem åren efter att Juan Carlos planterade sina träd så klippte de av alla blommor. Allt för att träden skulle växa sig starka och friska. De gör egen gödning av örterna som växer på sluttningarna runt träden, det tillsammans med den egna komposteringen har skapat ett eget kretslopp uppe i bergen. Här växer örter, passionsfrukt, avokado, lowquats samt clementiner och citroner mellan mangoträden och grusvägen upp kantas av 300 aloe vera plantor. Även dessa används till att förbättre komposten efter att de ätit och smörjt sig med gelen inuti bladen.

Varje höst så plockas frukten-naturligtvis för hand- i slutet av augusti och hela september oftast. De går igenom alla träd var tredje till var fjärde dag för att ha en perfekt mognadsgrad på frukten som sedan blir marmelad. När frukten sedan skickats till produktionsstället så möts den av fyra personaer som skalar varje frukt manuellt, skär ut en liten bit ur varje frukt och skivar ner resten. När mangon har kokats i ca 20 minuter tillsätts dessa bitar, socker samt citronsaft och agar agar, kokas i 10 minuter till och tappas sedan upp på de fina burkarna av äkta italienskt glas.

Nu är den klar för att skickas till oss här i norr så att vi också kan få lite smak av sol och värme. 

Sabor a mango är utsökt till glass, youghurt, smörgåsen och även som glaze på köttbiten. Använd den till huvudrätten, desserten eller bara ät den som den är med en sked :) Smaklig måltid! / Elisabeth

Mango

Mango är rik på mineraler och spårämnen samt en bra källa av kalium. Dess största näringsskatt är vitaminer, särskilt de tre antioxiderande vitaminerna A, C och E, dessa bidrar till det huvudsakliga skyddet mot cellförstöring och hjärt-kärlsjukdom.
Med lite kaloriinnehåll (65 kcal / 100 g) och högt fiberinnehåll förbättras matsmältning och minskar kolesterol. Mango innehåller också en hel del karoten som är bra för huden och synen.
Förutom dessa många näringsmässiga egenskaper, är mango en frukt mest uppskattad för sin smak och sin mångsidighet i köket /Linda